Dier en Diensten voor de hobbydierhouder

Hoefverzorging

Ezels bewegen zich, net als paarden en pony’s, voort op hoeven. Er zijn echter veel verschillen tussen de hoeven van een ezel en die van een paard/pony. Ook de lichaamsbouw en de beenstand van de ezels in niet hetzelfde als die van een paard. Hiermee moet tijdens het bekappen rekening worden gehouden! 

De benadering van en omgang met ezels vraagt ook een andere aanpak dan bij paarden of pony’s. De ervaring met ezels heeft mij geleerd dat de ezel rustig, kalm en met veel geduld behandeld moet worden.

Wij kochten onze eerste ezel, een drachtige ezelin in het jaar 2000, toendertijd werden er nog maar weinig ezels gehouden in onze regio. Vanaf het begin hebben eerst mijn vader, en daarna ik, onze eigen 7 ezels zelf bekapt. Vooral door het verzorgen en bekappen van onze eigen ezels heb ik ervaring opgedaan met het verzorgen van ezelhoeven.

Doordat er in de omgeving steeds meer ezels als hobbydier werden gehouden werd ik regelmatig gevraagd om ook voor andere mensen de ezels te bekappen. De afgelopen jaren heb ik dan ook de ezels van een groeiend aantal ezelhouders in de buurt bezocht voor een bekapbeurt.https://rush-essays.com

Van oktober 2012 tot januari 2013 heb ik de cursus Hoefbekappen gevolgd op het Cursuscentrum Dierverzorging te Barneveld. Deze cursus was vooral gericht op het beoordelen en bekappen van paardenhoeven. De kennis en ervaring die ik door het volgen van de cursus heb opgedaan probeer ik ook te gebruiken bij het bekappen van ezelhoeven.

System.String[]